EN | RU
Infó vonal: +36-1/488-2137

Az AtomSkills-2018 során megvitatták a munkások és mérnökök kulcskompetenciáit kialakító intézkedések új megközelítését

dátum: 2018 augusztus 04. 03:46

Július 31-én a Jekatyerinburgban a Rosatom Állami Nukleáris Energiaipari Vállalat révén megrendezésre kerülő AtomSkills-2018, III. Ágazati Szakmai Bajnokság üzleti programjának keretén belül került sor A versenyképességi követelmények átalakítása a globális kihívások közepette elnevezésű panelbeszélgetésre.

A panelbeszélgetésen részt vett: Julija Uzsakina, a Rosatom Vállalati Akadémia főigazgatója; Gulnara Bikkulova, a Rosatom Vállalati Akadémia főigazgató-helyettese, a GlobalSkills projektmenedzsere; Natalija Szobakinszkaja, a TVEL humánerőforrás-helyettese; Tatyana Gubina, a JSC Rusatom — Automatizált Irányításrendszerek HR igazgatója; Antje Marin Strauch, az Avestos Gmbh nemzetközi projektjeinek vezetője; Kersten Bartels, az MV WERFTEN Wismar GmbH képzési központjának vezetője. A beszélgetés moderátora Szergej Gil volt, az Orosz Együttműködési Egyetem rektora.

Az esemény résztvevői megvitatták a forsite-munkák és a munkacsoportok tevékenységének főbb irányvonalait, amelyek az ipar HR-közösségének legfontosabb kérdéseire adhatnak választ.

Az AtomSkills-2018-as iparági eredmények jelentőségére hivatkozva Julija Uzsakina megjegyezte: "A bajnokság történetének eddigi három évében összesen 3000 résztvevő vett részt az AtomSkills mozgalomban, amelyek 39% -a sikeresen megerősítette szakmai státuszát — fokozatát, rangját vagy pozícióját. Öt ágazati kompetenciaközpont nyílt meg, amelyekben a szakképzett mérnökök és munkatársak tömeges képzése folyik: Elektronika, Hegesztési technológiák, Mechatronika, CAD tervezés, Forgácsolás és marás CNC gépeken szakirányokon. Az ilyen eredmények biztatóak, ugyanakkor megértjük, hogy még gyorsabb haladást kell elérni, mivel folyamatosan újabb és újabb készségek születnek, és a szakképzett mérnökök és dolgozók üzleti szükséglete növekszik.”

A folytatásban Gulnara Bikkulova beszélt a globális tudományos és technológiai, gazdasági, demográfiai, szociális és értékbeli trendekről, amelyek a legnagyobb hatással épp a munkaerőpiacra lesznek. Különös hangsúlyt fektetett a HR-kezdeményezések átalakulására a nagy orosz cégek esetében, amelyekre már ma készen kell állni. Például, a Z generációval való együttműködés taktikájának kidolgozásához komoly változásokra van szükség a vállalati kultúrában, a lakosság elöregedése miatt szüntelen és egy életen át tartó képzési koncepciókra lesz igény, az „okos termelésre” való átállás pedig a kiszervezési és a személyzet globális átképzésének programjait követeli majd meg.

A cikk és a fénykép forrása: Rosatom


Legfrissebb híreink

Paks 2: Engedélyek birtokában indulhat a létesítés
dátum: 2019 március 20. 12:46

Az atomerőmű új blokkjainak építése a létesítési engedély birtokában kezdődhet meg – közölte Süli János miniszter egy parlamenti kérdésre adott írásos válaszában.

a teljes hír


A Roszatom befejezte a Magyarországnak és Finnországnak szánt új, módosított nukleáris üzemanyag-kazetták tesztelését
dátum: 2019 január 20. 14:58

A Gidropressz kísérleti tervezőiroda kutatóbázisán befejezték a VVER-440 reaktor számára készülő, optimalizált paraméterű üzemanyag-kazetták, illetve üzemanyag-kötegek az eredetivel egyező makettjének tesztelését. Az új, módosított nukleáris üzemanyag második generációját a Paksi Atomerőmű, illetve a finn Loviisa Atomerőmű részére fejlesztik, a TVEL Nyrt. üzemanyaggyártó vállalat és a külföldi partnerei között létrejött megállapodás keretében.

a teljes hír


Süli János: elsőbbséget élvez a nukleáris biztonság
dátum: 2018 november 23. 08:31

A két új paksi atomerőművi blokk megépítésénél elsőbbséget élvez a nukleáris biztonság - mondta a két új blokk tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Pakson, sajtótájékoztatón.

a teljes hír


Szemináriumon mutatták be a Roszatom technológiáit Szerbiában
dátum: 2018 szeptember 04. 16:10

2018. szeptember 3-án Belgrádban az atomenergia békés célú felhasználásáról, az innovációról és a technológiai fejlesztésekről szóló együttműködési nyilatkozat részeként szemináriumot tartottak a Roszatom állami konszern Szerbia számára ajánlott technológiai megoldásairól.

a teljes hír


A Rosatom Műszaki Akadémiája szemináriumot tartott a nukleáris oktatás nemzetközi együttműködéséről
dátum: 2018 július 28. 20:55

Július 23-án a Rosatom Műszaki Akadémiájának Moszkvai Fiókintézetében nemzetközi szemináriumot tartottak A nukleáris ipar személyi állományának képzése: nemzetközi együttműködés a nukleáris oktatásban címmel.

a teljes hír


Hírlevél feliratkozás

Nem szeretne lemaradni az atomerőmű építésben rejlő üzleti lehetőségekről?
Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen naprakész!
felhasználási feltételeket elfogadom.
Impresszum
Company Hype Kft.
 
Cég központ
2161 Csomád,
Cseresznyés u. 1/A.
Elérhetőségek
+36-1/488-2137
info@atombusiness.hu