EN | RU
Infó vonal: +36-1/488-2137

Az AtomSkills-2018 során megvitatták a munkások és mérnökök kulcskompetenciáit kialakító intézkedések új megközelítését

dátum: 2018 augusztus 04. 03:46

Július 31-én a Jekatyerinburgban a Rosatom Állami Nukleáris Energiaipari Vállalat révén megrendezésre kerülő AtomSkills-2018, III. Ágazati Szakmai Bajnokság üzleti programjának keretén belül került sor A versenyképességi követelmények átalakítása a globális kihívások közepette elnevezésű panelbeszélgetésre.

A panelbeszélgetésen részt vett: Julija Uzsakina, a Rosatom Vállalati Akadémia főigazgatója; Gulnara Bikkulova, a Rosatom Vállalati Akadémia főigazgató-helyettese, a GlobalSkills projektmenedzsere; Natalija Szobakinszkaja, a TVEL humánerőforrás-helyettese; Tatyana Gubina, a JSC Rusatom — Automatizált Irányításrendszerek HR igazgatója; Antje Marin Strauch, az Avestos Gmbh nemzetközi projektjeinek vezetője; Kersten Bartels, az MV WERFTEN Wismar GmbH képzési központjának vezetője. A beszélgetés moderátora Szergej Gil volt, az Orosz Együttműködési Egyetem rektora.

Az esemény résztvevői megvitatták a forsite-munkák és a munkacsoportok tevékenységének főbb irányvonalait, amelyek az ipar HR-közösségének legfontosabb kérdéseire adhatnak választ.

Az AtomSkills-2018-as iparági eredmények jelentőségére hivatkozva Julija Uzsakina megjegyezte: "A bajnokság történetének eddigi három évében összesen 3000 résztvevő vett részt az AtomSkills mozgalomban, amelyek 39% -a sikeresen megerősítette szakmai státuszát — fokozatát, rangját vagy pozícióját. Öt ágazati kompetenciaközpont nyílt meg, amelyekben a szakképzett mérnökök és munkatársak tömeges képzése folyik: Elektronika, Hegesztési technológiák, Mechatronika, CAD tervezés, Forgácsolás és marás CNC gépeken szakirányokon. Az ilyen eredmények biztatóak, ugyanakkor megértjük, hogy még gyorsabb haladást kell elérni, mivel folyamatosan újabb és újabb készségek születnek, és a szakképzett mérnökök és dolgozók üzleti szükséglete növekszik.”

A folytatásban Gulnara Bikkulova beszélt a globális tudományos és technológiai, gazdasági, demográfiai, szociális és értékbeli trendekről, amelyek a legnagyobb hatással épp a munkaerőpiacra lesznek. Különös hangsúlyt fektetett a HR-kezdeményezések átalakulására a nagy orosz cégek esetében, amelyekre már ma készen kell állni. Például, a Z generációval való együttműködés taktikájának kidolgozásához komoly változásokra van szükség a vállalati kultúrában, a lakosság elöregedése miatt szüntelen és egy életen át tartó képzési koncepciókra lesz igény, az „okos termelésre” való átállás pedig a kiszervezési és a személyzet globális átképzésének programjait követeli majd meg.

A cikk és a fénykép forrása: Rosatom


Legfrissebb híreink

A Paks II. beruházás egyik legnagyobb értékű közbeszerzését írta ki a Roszatom
dátum: 2019 július 16. 07:48

A Paks II. beruházás egyik legnagyobb értékű közbeszerzését írta ki a napokban a beruházó Roszatom.

a teljes hír


Város épülhet a városban: megadta a kalocsai önkormányzat a hozzájárulást a Foktői úti laktanya betelepítéséhez
dátum: 2019 május 23. 17:31

A paksi székhelyű PIP Kft. kérte a kalocsai önkormányzat hozzájárulását ahhoz, hogy a Foktői úti laktanyában a paksi erőmű bővítéséhez érkező, csúcsidőben mintegy 6500 munkás nagy része számára szálláshelyeket létesítsen a meglévő épületállomány felújításával és megfelelő kialakításával. A szándékokról a Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást a képviselőknek a testületi döntés előtt.

a teljes hír


Paks 2: Engedélyek birtokában indulhat a létesítés
dátum: 2019 március 20. 12:46

Az atomerőmű új blokkjainak építése a létesítési engedély birtokában kezdődhet meg – közölte Süli János miniszter egy parlamenti kérdésre adott írásos válaszában.

a teljes hír


A Roszatom befejezte a Magyarországnak és Finnországnak szánt új, módosított nukleáris üzemanyag-kazetták tesztelését
dátum: 2019 január 20. 14:58

A Gidropressz kísérleti tervezőiroda kutatóbázisán befejezték a VVER-440 reaktor számára készülő, optimalizált paraméterű üzemanyag-kazetták, illetve üzemanyag-kötegek az eredetivel egyező makettjének tesztelését. Az új, módosított nukleáris üzemanyag második generációját a Paksi Atomerőmű, illetve a finn Loviisa Atomerőmű részére fejlesztik, a TVEL Nyrt. üzemanyaggyártó vállalat és a külföldi partnerei között létrejött megállapodás keretében.

a teljes hír


Süli János: elsőbbséget élvez a nukleáris biztonság
dátum: 2018 november 23. 08:31

A két új paksi atomerőművi blokk megépítésénél elsőbbséget élvez a nukleáris biztonság - mondta a két új blokk tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Pakson, sajtótájékoztatón.

a teljes hír


Hírlevél feliratkozás

Nem szeretne lemaradni az atomerőmű építésben rejlő üzleti lehetőségekről?
Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen naprakész!
felhasználási feltételeket elfogadom.
Impresszum
Company Hype Kft.
 
Cég központ
2161 Csomád,
Cseresznyés u. 1/A.
Elérhetőségek
+36-1/488-2137
info@atombusiness.hu