EN | RU
Infó vonal: +36-1/488-2137
Süli János: az évszázad beruházásán dolgoznak
dátum: 2019 szeptember 15. 19:18

A Paks II. projekt lehetőség a térség számára, hogy megerősítse gazdaságát, növelje megtartó erejét. Nemcsak Paks, nemcsak Tolna megye, hanem az egész ország számára kiemelt jelentőségű az, ami most itt történik – mondta Tolna megye ünnepén, a Megyenapon Süli János

a teljes hír


Az oroszok után a nyugati cégek is kiestek, újraindul a verseny a paksi gigatenderért
dátum: 2019 szeptember 09. 19:34

Érvénytelen lett a Paks 2 biztonságos működését felügyelő, az úgynevezett irányítástechnikáról szóló tender – derül ki abból a dokumentumból, amely az elmúlt napokban jelent meg a beruházást lebonyolító orosz Roszatom honlapján.

a teljes hír


A Paks II. beruházás egyik legnagyobb értékű közbeszerzését írta ki a Roszatom
dátum: 2019 július 16. 07:48

A Paks II. beruházás egyik legnagyobb értékű közbeszerzését írta ki a napokban a beruházó Roszatom.

a teljes hír


Város épülhet a városban: megadta a kalocsai önkormányzat a hozzájárulást a Foktői úti laktanya betelepítéséhez
dátum: 2019 május 23. 17:31

A paksi székhelyű PIP Kft. kérte a kalocsai önkormányzat hozzájárulását ahhoz, hogy a Foktői úti laktanyában a paksi erőmű bővítéséhez érkező, csúcsidőben mintegy 6500 munkás nagy része számára szálláshelyeket létesítsen a meglévő épületállomány felújításával és megfelelő kialakításával. A szándékokról a Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást a képviselőknek a testületi döntés előtt.

a teljes hír


Paks 2: Engedélyek birtokában indulhat a létesítés
dátum: 2019 március 20. 12:46

Az atomerőmű új blokkjainak építése a létesítési engedély birtokában kezdődhet meg – közölte Süli János miniszter egy parlamenti kérdésre adott írásos válaszában.

a teljes hír


A Roszatom befejezte a Magyarországnak és Finnországnak szánt új, módosított nukleáris üzemanyag-kazetták tesztelését
dátum: 2019 január 20. 14:58

A Gidropressz kísérleti tervezőiroda kutatóbázisán befejezték a VVER-440 reaktor számára készülő, optimalizált paraméterű üzemanyag-kazetták, illetve üzemanyag-kötegek az eredetivel egyező makettjének tesztelését. Az új, módosított nukleáris üzemanyag második generációját a Paksi Atomerőmű, illetve a finn Loviisa Atomerőmű részére fejlesztik, a TVEL Nyrt. üzemanyaggyártó vállalat és a külföldi partnerei között létrejött megállapodás keretében.

a teljes hír


Süli János: elsőbbséget élvez a nukleáris biztonság
dátum: 2018 november 23. 08:31

A két új paksi atomerőművi blokk megépítésénél elsőbbséget élvez a nukleáris biztonság - mondta a két új blokk tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Pakson, sajtótájékoztatón.

a teljes hír


Szemináriumon mutatták be a Roszatom technológiáit Szerbiában
dátum: 2018 szeptember 04. 16:10

2018. szeptember 3-án Belgrádban az atomenergia békés célú felhasználásáról, az innovációról és a technológiai fejlesztésekről szóló együttműködési nyilatkozat részeként szemináriumot tartottak a Roszatom állami konszern Szerbia számára ajánlott technológiai megoldásairól.

a teljes hír


Drasztikusan nőtt az importált áram aránya Magyarországon a nyár elején
dátum: 2018 augusztus 14. 21:07

Az idei év májusa és júniusa folyamán 40% felett alakult az importált áram aránya Magyarországon. A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. által közzétett adatokból kiderül, hogy a nyár első hónapjában 43% volt az import részaránya.

a teljes hír


A Rosatom részt vehet a Csehországban működő atomerőművek építésére irányuló pályázatokon
dátum: 2018 augusztus 08. 23:03

A Rosatom fontolgatja a Csehországban működő atomerőművek építésére irányuló pályázatokban való részvétel lehetőségét. Erről tájékoztatta hónap elején az újságírókat Alekszej Lihacsev, a Rosatom vezetője.

a teljes hír


A Hanhikivi-1 finn atomerőmű személyzete a Leningrádi Atomerőműben vesz majd részt egy gyakorlaton
dátum: 2018 augusztus 07. 01:33

A Fennovoima Oy (Finnország) cégének oktatói ellátogattak a Leningrádi Atomerőmű Oktatási és Képzési Alegységébe. A finn vendégek arról szereztek információkat, hogyan készítik fel a VVER-1200-es típusú reaktorokkal rendelkező energiablokkok üzemeltetőit.

a teljes hír


Az AtomSkills-2018 során megvitatták a munkások és mérnökök kulcskompetenciáit kialakító intézkedések új megközelítését
dátum: 2018 augusztus 04. 03:46

Július 31-én a Jekatyerinburgban a Rosatom Állami Nukleáris Energiaipari Vállalat révén megrendezésre kerülő AtomSkills-2018, III. Ágazati Szakmai Bajnokság üzleti programjának keretén belül került sor A versenyképességi követelmények átalakítása a globális kihívások közepette elnevezésű panelbeszélgetésre.

a teljes hír


A Rosatom Műszaki Akadémiája szemináriumot tartott a nukleáris oktatás nemzetközi együttműködéséről
dátum: 2018 július 28. 20:55

Július 23-án a Rosatom Műszaki Akadémiájának Moszkvai Fiókintézetében nemzetközi szemináriumot tartottak A nukleáris ipar személyi állományának képzése: nemzetközi együttműködés a nukleáris oktatásban címmel.

a teljes hír


Paks 2: hazai elvárások, külföldi tanulságok
dátum: 2018 május 24. 17:25

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar–Orosz Tagozatának Paks Szekciója az AtomBusiness.hu-val közösen szervezett tájékoztató fórumot „Az atomenergetikai ipar üzleti lehetőségei Magyarországon” címmel.

a teljes hír


Paks 2: támogatni kell a magyarországi beszállítókat
dátum: 2018 május 17. 11:20

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar–Orosz Tagozatának Paks Szekciója az AtomBusiness.hu-val közösen tájékoztató fórumot szervez „Az atomenergetikai ipar üzleti lehetőségei Magyarországon” címmel.

a teljes hír


Süli: korszerűek és biztonságosak lesznek az új paksi blokkok
dátum: 2018 május 17. 11:14

Nagyon korszerűek és teljesen biztonságosak lesznek az új paksi blokkok - mondta Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt a kinevezése előtti meghallgatásán, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságában.

a teljes hír


Eurostat: 25 százalék az atomerőművek által termelt áram részaránya az EU-ban
dátum: 2018 május 05. 08:09

A nukleáris energia részaránya 25,8 százalék volt 2016-ban az Európai Unió villamosenergia-termelésében, a tagállamokban működő atomerőművek összesen 839 700 gigawattórányi (GWh) energiát állítottak elő – tájékoztatott az unió statisztikai hivatala.

a teljes hír


Süli János: gazdaságosak és biztonságosak lesznek az új atomerőmű-blokkok
dátum: 2018 április 12. 09:43

Gazdaságosak, megtérülők és biztonságosak lesznek a paksi erőmű megépítendő blokkjai - jelentette ki a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Várpalotán.

a teljes hír


Putyin és Erdoğan jelt adott: megkezdődött az Akkuyu Atomerőmű építése
dátum: 2018 április 04. 12:28

A Roszatom törökországi projektjén az első adag beton kiöntését az orosz és a török elnök videóközvetítésen keresztül követte.

a teljes hír


Paks II: nyolc és fél ezer emberre lesz szükség a kivitelezés csúcsidőszakában
dátum: 2018 március 24. 08:51

Mintegy 8500 szakemberre lesz szükség Paks II. építéséhez a kivitelezés csúcsidőszakában, ezért kiemelt feladat a gyors kapcsolatfelvétel és együttműködés kialakítása a cégekkel – mondta a paksi atomerőmű két új blokkjának megvalósításáért felelős tárca nélküli miniszter Kaposváron pénteken.

a teljes hír


Magyarországi beszállítóira is számít a paksi bővítésnél a GE
dátum: 2018 március 22. 11:56

Kulcsfontosságúnak nevezték az előadók a helyi kis- és középvállalkozások (kkv) fejlesztését a GE beszállítói fórumán, ahol bejelentették azt is, hogy a GE növelni tervezi az évi 900 millió dolláros beszerzésének értékét Magyarországon.

a teljes hír


Hálózatra kapcsolták Paks II. referenciablokkját
dátum: 2018 március 10. 18:25

2018. március 9-én, helyi idő szerint 9 óra 19 perckor az orosz villamosenergia-rendszerre kapcsolták a Leningrádi Atomerőmű II. kiépítésének új, VVER-1200 típusú, 3+ generációs, blokkját, amely Paks II. referenciablokkjaként szolgál.

a teljes hír


Roszatom-eredmények: a vezérigazgató beszámolt Vlagyimir Putyinnak
dátum: 2018 március 03. 08:37

Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója 2018. február 27-én beszámolt Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a vállalat által tavaly elért eredményekről, illetve a befektetési stratégia megvalósulásáról – tájékoztatott a Roszatom.

a teljes hír


Átadta a felvonulási épületekhez szükséges munkaterületet Paks II.
dátum: 2018 március 01. 18:37

A Paks II. Zrt. hivatalosan átadta a munkaterületet a fővállalkozó Roszatom konszernhez tartozó ASE Engineering Company számára az első felvonulási létesítmények építéséhez kedden. Ezzel megkezdődhet a mintegy 80 egységből álló kiszolgáló épületegyüttes első létesítményeinek építése.

a teljes hír


Indulhat a Paks II kivitelezéséhez szükséges épületek kivitelezése
dátum: 2018 február 27. 14:12

A Paks II. Zrt. hivatalosan átadta a munkaterületet a fővállalkozó Roszatom konszernhez tartozó ASE Engineering Company számára az első felvonulási létesítmények építéséhez kedden. Ezzel megkezdődhet a mintegy 80 egységből álló kiszolgáló épületegyüttes első létesítményeinek építése.

a teljes hír


Nemzetközi Minőség-Innováció díjat nyert az MVM Paksi Atomerőmű
dátum: 2018 február 08. 20:10

Az MVM Paksi Atomerőmű „Nemzetközi Minőség-Innováció 2017” díjat nyert a nagyvállalati kategóriában, az elismerést csütörtökön este adták át a spanyolországi Bilbaóban – tájékoztatott Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottságának (EOQ MNB) elnöke, a pályázat nemzeti koordinátora.

a teljes hír


Szakmai együttműködési megállapodást írt alá a Paks II Zrt. és a Fennovoima projektcég
dátum: 2018 február 05. 15:14

A Paks II. projekt delegációja 2018. január 24-én látogatást tett Helsinkiben a Fennovoima társaságnál, a finn VVER-1200 blokk építtetőjénél. A paksi és a hanhikivi projekt aktuális helyzetéről szóló szakmai megbeszélés keretében a két társaság együttműködési megállapodást írt alá, amely mindkét társaság életében fontos mérföldkőnek számít

a teljes hír


Paks 2: aláírta a szerződést a GE Hungary
dátum: 2018 január 25. 11:32

A GE Hungary Kft. szerződést kötött az ASZE orosz cégcsoporttal a paksi nukleáris erőmű új blokkjai turbináinak gyártásáról és szállításáról orosz sajtójelentések szerint.

a teljes hír


A GE Hungary nyerte paksi a turbinatendert
dátum: 2018 január 17. 14:04

A GE Hungary Kft., az amerikai General Electric magyar leányvállalata nyerte meg a paksi atomerőmű új blokkjai turbináinak gyártására és szállítására kiírt, csaknem 793 millió eurós nyílt tendert.

a teljes hír


Paks 2 a cél: együttműködési megállapodást kötött a Rolls-Royce és az MVM OVIT
dátum: 2018 január 17. 13:17

Szándéknyilatkozatot írt alá a Rolls-Royce és az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. arról, hogy partnerséget alakítanak ki a Paks II projekt irányítástechnikai rendszereinek megvalósítására és karbantartására.

a teljes hír


Atomenergia Hivatal: biztonságosak a magyar létesítmények
dátum: 2018 január 11. 17:40

Az atomenergiát alkalmazó magyarországi létesítmények az előírásoknak megfelelően, biztonságosan üzemeltek tavaly – mondta Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) főigazgatója a hivatal évindító sajtótájékoztatóján.

a teljes hír


Paksi atomerőmű: nem jelent kockázatot a 4. blokk minimális süllyedése
dátum: 2018 január 09. 18:32

A paksi atomerőmű 4. blokkjának minimális süllyedése hosszú távon sem jelent semmilyen kockázatot – áll az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. keddi közleményében, amely szerint 2017-ben kevesebb mint egy milliméter süllyedést mértek a szakemberek.

a teljes hír


Húsz évvel meghosszabbította a paksi atomerőmű 4. blokkjának üzemeltetési engedélyét az Országos Atomenergia Hivatal
dátum: 2017 december 22. 15:31

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kérelmére 20 évvel meghosszabbította a paksi atomerőmű 4. blokkjának üzemeltetési engedélyét az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

a teljes hír


Ártalmatlan volt a magyar légkörben is mérhető radioaktív ruténiumizotóp
dátum: 2017 december 22. 11:33

A fejlett méréstechnikának köszönhetően Magyarországon is mérhető volt, de egészségi ártalmakat nem okozott a még októberben a környezetbe került radioaktív ruténiumizotóp – olvasható a Magyar Tudományos Akadémia közleményében.

a teljes hír


Roszatom: elégett műhold okozhatta a ruténiumsugárzást
dátum: 2017 december 09. 07:14

A légkörbe visszatérő elégett műhold, nem pedig az Ozjorszk közelében működő Majak nukleáris létesítményben bekövetkezett állítólagos baleset okozhatta a ruténium 106-os radioaktív izotópnak a légkörben szeptemberben és októberben észlelt jelenlétét – közölte a Roszatom orosz állami atomhatóság által megalakított intézményközi vizsgálóbizottság.

a teljes hír


Megnyitják a második kamrát a bátaapáti radioaktív hulladéktárolóban
dátum: 2017 december 08. 17:01

Megtelt a Bátaapátiban lévő Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) első kamrája, 2018-ban már a második kamrába szállítják a Paksi Atomerőműben keletkezett radioaktív hulladékot.

a teljes hír


Aszódi Attila: gőzerővel zajlik Paks II előkészítése
dátum: 2017 december 06. 16:00

Gőzerővel zajlik a munka annak érdekében, hogy 2018 elején az úgynevezett felvonulási területen megkezdődhessenek a Paks II beruházás kivitelezési munkái - mondta a paksi atomerőmű kapacitás-fenntartásáért felelős államtitkár az Inforádió Aréna című műsorában.

a teljes hír


OAH: nem veszélyes az egészségre az Európa légterébe került radioaktív szennyezés
dátum: 2017 november 24. 08:49

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH), valamint több nukleáris biztonsági hatóság és intézet szerint is elenyésző az egészségügyi kockázata annak a radioaktív szennyeződésnek, amelyik szeptemberben az Ural környékén kerülhetett a levegőbe, majd Európa felett is megjelent.

a teljes hír


Paks II: ki értékeli és ki minősíti a beszállítókat?
dátum: 2017 november 23. 14:56

Milyen „eljárásrendben” értékelik, illetve minősítik a Paks II projektbe részt venni kívánó vállalkozásokat? Többek között erről is szó esett a nukleáris ipari beszállítók Atomex-Europe konferenciáján.

a teljes hír


A General Electric szállítja az első török atomerőmű turbináit
dátum: 2017 november 23. 08:55

A General Electric szállítja a Roszatom fővállalkozásában épülő első török atomerőmű turbinaegységeit. A Büyükeceli városban épülő Akkuyu atomerőművet a fővállalkozó Roszatom ugyanazzal a reaktortechnológiával építi fel, mint a Paks II atomerőművet.

a teljes hír


A jövő városává alakítják Paksot az atomerőmű-építkezés miatt
dátum: 2017 november 22. 08:20

A legmodernebb technológiák alkalmazásával gyakorlatilag egy 47 település alkotta smart city-t, magyarul okos települést hoznak létre Paks és a környező települések részvételével a Paksi Atomerőmű új blokkjainak építése idejére a régióba érkező munkaerő lakhatási, szociális és egyéb igényeinek kielégítése céljából – mondta el Becskeházi Attila, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó. infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár.

a teljes hír


Paks II: bizonyos munkákban a 40 százalékot is meghaladhatja a magyar beszállítók aránya
dátum: 2017 november 21. 17:28

A Roszatom vezérigazgató-helyettese szerint bizonyos munkákban, például az építő-szerelő bázis létesítése során a magyar beszállítói arány jelentősen meghaladhatja a 40 százalékot a Paks II. beruházás megvalósításában, de a magyar cégek jelentős tapasztalattal rendelkeznek az energetikai gépgyártás terén is.

a teljes hír


A paksi bővítés kérdéseiről vitáztak a beruházás ellenzői és támogatói
dátum: 2017 november 16. 12:43

A Paks II. beruházás üzleti, pénzügyi kérdései, illetve megvalósításának szükségessége is szóba került azon a szakmai vitán, amelyet az Ökopolisz Alapítvány rendezett.

a teljes hír


A Rosatom üzemanyagot előállító vállalata, a TVEL fogja végrehajtani a Paksi Atomerőműben használt üzemanyag egyedülálló módosítását
dátum: 2017 november 14. 16:23

A TVEL JSC és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. szerződést írt alá, amelynek keretében a Paksi Atomerőműben működő VVER-440-es típusú reaktorok esetében korszerűsített, másodgenerációs fűtőkazetták bevezetésével kapcsolatos mérnöki munkákat látják el – közölte a Rosatom sajtóosztálya.

a teljes hír


Roszatom: „az atomenergia gyakorlatilag zöld energia”
dátum: 2017 november 08. 10:24

A Roszatom számára a környezetvédelem, az ellátásbiztonság és a gazdaságosság egyaránt prioritást élvez – hangsúlyozta Bács Zalán, a Rosatom Central Europe Magyarországi Fióktelepének igazgatója.

a teljes hír


Paks II: elkezdték kifizetni a fővállalkozói számlákat
dátum: 2017 november 07. 12:30

Folyamatban van a Paks II finanszírozására tető alá hozott magyar–orosz államközi hitel első részletének lehívása és az első fővállalkozói számlák kifizetése – tájékoztatott Aszódi Attila, az atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár.

a teljes hír


Biztonságosan üzemeltek a hazai nukleáris létesítmények tavaly
dátum: 2017 november 03. 10:19

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) által felügyelt magyarországi nukleáris létesítmények az előírásoknak megfelelően, biztonságosan üzemeltek tavaly - derül ki az atomenergia 2016. évi alkalmazásának biztonságáról szóló, közigazgatási egyeztetésre bocsátott jelentésből.

a teljes hír


Aszódi: fontos szerepe van az atomenergiának az európai ellátásbiztonságban és klímavédelemben
dátum: 2017 október 20. 10:15

Az ellátásbiztonság, a megfizethető villamos energiához való hozzáférés, illetve a klímavédelmi célok elérése minden uniós tagállam céljai között szerepel; az atomenergia alkalmazása segíti ezeknek a céloknak az elérését.

a teljes hír


A fehérorosz energiaszükséglet harmadát biztosítják majd a Roszatom blokkjai
dátum: 2017 október 12. 10:12

Fehéroroszországban a Roszatom 2400 megawatt összteljesítményű atomerőművet épít Asztravecben. A tervek szerint az első blokkot 2019-ben, a másodikat 2020-ban adják át, és azok az országban termelt energia 30 százalékát biztosítják majd.

a teljes hír


Megváltozott az atomerőmű beruházásért felelős társaság neve és arculata
dátum: 2017 október 10. 10:08

Paks II. Atomerőmű Zrt. néven folytatja munkáját az atomerőmű kapacitás fenntartásáért felelős társaság. Megújult a cég arculata is.

a teljes hír


Brüsszel szerint évi 7 százalék feletti hozamot hozhat Paks 2
dátum: 2017 október 09. 10:00

A Paks 2 projekt csak fél százalékkal ígér kisebb hozamot annál, mint amennyit egy piaci befektető elvárna, ezt a fél százalékot minősítette az Európai Bizottság a beruházásban állami támogatásának.

a teljes hír


Süli János: újabb blokkok tervezését kellene mérlegelni
dátum: 2017 október 06. 09:54

Megkerülhetetlennek nevezte a paksi bővítést Süli János. Az atomerőmű két új blokkjának megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, aki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciáján arra hívta fel a figyelmet, már nem Paks II építését kellene mérlegelni, hanem újabb blokkok tervezését.

a teljes hír


Bérbe veheti a pécsi repteret a paksi fejlesztéshez a Roszatom
dátum: 2017 szeptember 21. 09:46

Az új paksi blokkokat építő orosz állami cég, a Roszatom veheti bérbe a pécsi repülőteret.

a teljes hír


Roszatom: nyilvános lesz a Paks II beruházás
dátum: 2017 szeptember 20. 16:43

A Paks II. beruházásnál minden szerződéses munka előkészítése és lefolytatása a nyilvánosság előtt fog zajlani, teljes összhangban az európai uniós követelményekkel – mondta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója szerdán a leendő ötös és hatos blokk helyszínén, Pakson.

a teljes hír


Év végéig dönthetnek a negyedik paksi blokk üzemidő-hosszabbításáról
dátum: 2017 szeptember 20. 15:19

A paksi atomerőmű első három blokkja már megkapta az engedélyt a további működéshez, a negyedik blokk engedélykérelmének elbírálása folyamatban van, az eljárás még idén lezárulhat.

a teljes hír


Jövő nyárra készül el Paks 2 nukleáris létesítési engedélykérelme
dátum: 2017 szeptember 14. 14:13

Az atomenergia és a megújuló energiahordozók egymást kiegészítő felhasználása teheti biztonságossá, olcsóvá és környezetkímélővé Magyarország villamosenergia-ellátását - hangsúlyozta Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár a Vas megyei Bükön rendezett energetikai vándorgyűlésen.

a teljes hír


Süli János: hatalmas lehetőség a paksi erőmű bővítése
dátum: 2017 szeptember 11. 08:09

Az egész magyar gazdaságnak jelent lehetőséget, hogy a paksi erőmű bővítése 40 százalékban hazai beszállítók közreműködésével valósul meg, a fejlesztés eredményeként pedig hatvan éven át jut olcsó villamos energiához a Magyarország – fogalmazott a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter, a Debreceni Egyetem (DE) tanévnyitó szenátusi ülésén.

a teljes hír


A Szilovije Masini és a GE Hungary szállítana turbinát a paksi bővítéshez
dátum: 2017 szeptember 01. 14:02

A szentpétervári Szilovije Masini és a GE Hungary Kft. jelentkezett a paksi atomerőmű reaktorai turbina-berendezésének gyártására és szállítására kiírt tenderre a Paks 2 projekt keretében.

a teljes hír


Paks II: jövő januárban kezdődnek a munkák
dátum: 2017 augusztus 29. 08:00

A Paks II atomerőmű építését nem állíthatja meg most már semmi - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.

a teljes hír


A magyarok többsége támogatja a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartását
dátum: 2017 augusztus 24. 16:02

A magyar lakosság 54 százaléka támogatja az új paksi blokkok építését. A reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek kétharmada úgy látja: az új atomerőművi blokkok megépítése csökkenti Magyarország energiafüggőségét.

a teljes hír


Hamarosan megkezdődhet a paksi bővítéssel kapcsolatban már elvégzett munkák kifizetése
dátum: 2017 augusztus 24. 09:01

Dolgoznak a Paksi Atomerőmű bővítésére szóló orosz fővállalkozói szerződés keretében már elvégzett munkák kifizetésén – mondta Aszódi Attila, a Miniszterelnökség Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár az Inforádióban.

a teljes hír


Bulgária jövőre eladná a belenei atomprojektet
dátum: 2017 augusztus 21. 09:01

Bulgária tendert készül kiírni a félbehagyott belenei atomerőmű-beruházás értékesítésére. Temenuzska Petkova bolgár energiaügyi miniszter azt mondta, hogy a jövő év elején el kell indulnia a projekttel foglalkozó társaság privatizációjának.

a teljes hír


Lakást, házat néznek Pakson az erőmű bővítésén dolgozó oroszok
dátum: 2017 augusztus 10. 13:15

Roham még nincs, de már el kezdték nézni a kiadó lakásokat, családi házakat Pakson az atomerőmű bővítésén dolgozó oroszok.

a teljes hír


Növelik a krskói atomerőmű biztonságát Szlovéniában
dátum: 2017 augusztus 09. 09:31

A délnyugat-szlovéniai krskói atomerőmű biztonságának növeléséről írta alá szerződést az erőművet működtető vállalat (NEK) az olasz Ansaldo Nucleare vállalattal.

a teljes hír


Projekttársaság: a paksi telephely alkalmas az új blokkok befogadására
dátum: 2017 július 11. 10:14

Az új atomerőművi blokkok telephelyvizsgálata transzparensen zajlott, a paksi telephely alkalmas a blokkok befogadására - írja az atlatszo.hu írására reagáló közleményében a Paks 2 projekttársaság.

a teljes hír


Paks II.: új vezetés a projekttársaság élén
dátum: 2017 július 01. 09:30

Új menedzsmentet nevezett ki a Paks II. projekttársaság élére Süli János tárca nélküli miniszter, július 1-jével Lenkei István a cég vezérigazgatója.

a teljes hír


Erősödik az orosz-magyar „atomkapcsolat”
dátum: 2017 június 20. 07:59

A Rusatom Overseas három magyarországi partnerrel írt alá együttműködési szándéknyilatkozatot hétfőn a moszkvai Atomexpón – értesült a Magyar Idők.

a teljes hír


Paks 2: az orosz fővállalkozó idén pályázatokat ír ki
dátum: 2017 június 19. 17:31

Tendereket ír ki idén az ASZE orosz cégcsoport, hogy az építők a terepen a jövő év elején megkezdhessék a Paks 2 projekt előkészítését – jelentette ki Valerij Limarenko, a paksi erőművet bővítő orosz fővállalkozó cégcsoport elnöke hétfőn Moszkvában az Atomexpo 2017 nemzetközi fórumon.

a teljes hír


Aszódi Attila: munkahelyeket teremt és élénkíti a gazdaságot a paksi bővítés
dátum: 2017 június 15. 09:31

Több szempontból is fontosnak nevezte Aszódi Attila a Paks II. projektben a magyarországi vállalkozások részvételét. Ez szavai szerint munkahelyeket teremt, illetve tart meg, emellett adóbevételt generál és élénkíti a magyar gazdaságot.

a teljes hír


Orbán Viktor a Roszatom vezetőivel egyeztetett
dátum: 2017 június 14. 15:15

Orbán Viktor miniszterelnök a Roszatom vezetőivel egyeztetett szerda délelőtt az Országházban - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

a teljes hír


Patyi András: Paks bővítéséről nem lehet népszavazással dönteni
dátum: 2017 június 13. 08:31

A paksi bővítés ügyében a nemzetközi szerződések miatt még csak megerősítő népszavazást sem engednek a hatályos szabályok, emiatt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) továbbra sem fog ezzel kapcsolatos népszavazási kérdést hitelesíteni.

a teljes hír


Paks 2: magyar cégek is pályázhatnak a tervezési munkákra
dátum: 2017 június 12. 13:05

Júliustól várhatóak a Paks 2 projekt első tervezési feladatokra szóró kiírásai, amelyekre magyar cégek is eséllyel pályázhatnak – hangzott el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar–Orosz Tagozata által szervezett kerekasztal-megbeszélésen.

a teljes hír


Ombudsman: előnyös a paksi atomerőmű hűtővizének hasznosítása
dátum: 2017 június 08. 19:01

Az alapvető jogok biztosa a jövő nemzedékek érdekeinek szempontjából is előnyös beruházásnak nevezte a paksi atomerőmű hűtővizének fűtési célú felhasználását Tolna megyei látogatásán.

a teljes hír


Teljesen biztonságos volt az atomenergia hazai felhasználása 2015-ben
dátum: 2017 június 07. 08:45

Az atomenergia hazai alkalmazása és felhasználása 2015-ben biztonságos volt, rendkívüli esemény nem történt - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén.

a teljes hír


Paks 2: kiírástechnikai okok miatt vonta vissza a turbinatendert a Roszatom
dátum: 2017 június 03. 10:30

A Roszatom uniós kiírástechnikai okok miatt törölte a Paks 2 projekt keretében az atomerőművi ötös és hatos blokk turbinacsarnoka fő és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására szerdán kiírt tendert.

a teljes hír


Szijjártó: a paksi bővítés nem egyszerű energetikai kérdés
dátum: 2017 június 01. 16:00

A paksi erőmű bővítése nem egyszerű energetikai kérdés, hanem Magyarország gazdaságtörténetének valaha volt legjelentősebb fejlesztési programja - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

a teljes hír


Pályázatot írt ki Paks 2 turbináinak beszerzésére a Roszatom
dátum: 2017 június 01. 08:31

Tendert írt ki 770,6 millió euró értékben a Paks 2 projekt keretében az erőműben az ötös és hatos blokk turbinacsarnoka alap és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására a Roszatom vállalatcsoporthoz tartozó Akcionyernoje Obscsesztvo Inzsinyiringovaja Kompanyija ASE.

a teljes hír


Önálló államtitkárság is segíti Paks 2 magyar beszállítóit
dátum: 2017 május 31. 15:20

Becskeházi Attila lesz a paksi bővítés „kerítésen kívüli” ügyekért felelős államtitkára – jelentette be Süli János tárca nélküli miniszter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) magyar-orosz üzleti tagozatának gazdasági fórumán.

a teljes hír


Betelik a bátaapáti atomhulladék-tároló első kamrája
dátum: 2017 május 19. 09:31

Az utolsó hordónyi hulladék is bekerül a Bátaapáti Nemzeti Radioaktív Hulladéktároló egyes kamrájába. A 2018-ban megnyíló második kamrában új módszer szerint helyezik majd el a paksi atomerőmű kis- és közepes aktivitású hulladékát, ami 18 milliárd forint megtakarítást jelent.

a teljes hír


Paks 2: az orosz fővállalkozó hamarosan kiírja az első tendereket
dátum: 2017 május 16. 15:50

Május-júniusban hozza nyilvánosságra az orosz fővállakozó az első, a Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó közbeszerzési kiírásokat – jelentette be Valerij Zorja, az ASZE cégcsoport Európai Atomerőmű Építési Osztályának vezetője a Portfolio Clean Energy konferenciáján.

a teljes hír


Jövőre indulnak a Paks 2 építését előkészítő beruházások
dátum: 2017 május 09. 08:01

Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter bízik abban, hogy Paks 2 2026-ban üzemelni fog, az előkészítő beruházások a jövő év elején indulhatnak.

a teljes hír


Süli János a paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter
dátum: 2017 április 26. 18:00

Áder János köztársasági elnök kinevezte a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterré Süli Jánost szerdán Budapesten.

a teljes hír


Magyar beszállítókra is számít a paksi bővítésben a Roszatom
dátum: 2017 április 19. 13:02

A paksi beruházásban a Roszatom számít a magyar beszállítókra, mintegy kétszáz vállalkozás jöhet szóba. A Roszatom reálisnak tartja a Paks 2-ről kötött magyar-orosz államközi megállapodásban rögzített 40 százalékos magyarországi beszállítói hányadot.

a teljes hír


Victor Ponta: Bravó, Magyarország!
dátum: 2017 március 08. 11:45

Facebook-bejegyzésben gratulált Magyarországnak és Orbán Viktor miniszterelnöknek Victor Ponta volt román kormányfő, miután az Európai Bizottság is hozzájárult a paksi atomerőmű orosz finanszírozással történő bővítéséhez.

a teljes hír


„Magyarország a Paks II atomerőmű megépítése mellett döntött, és ehhez az uniós szerződések alapján joga van”
dátum: 2017 március 06. 13:45

„Az Európai Bizottság azt a következtetést vonta le, hogy a Magyarország által a két új paksi nukleáris reaktor (Paks II) megépítéséhez nyújtott pénzügyi támogatás állami támogatást tartalmaz. A bizottság az uniós állami támogatási szabályok értelmében és a Magyarország által a versenytorzulás korlátozása érdekében vállalt kötelezettségek alapján jóváhagyta ezt a támogatást” – olvasható a bizottság közleményében.

a teljes hír


Az Európai Bizottság jóváhagyta Paks II. finanszírozását
dátum: 2017 március 06. 12:51

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy magyar állami támogatást kapjon a paksi atomerőmű bővítése - ez derült ki a brüsszeli bizottság hétfőn kiadott közleményéből.

a teljes hír


Nem nőtt a sugárzás a francia erőműbaleset miatt
dátum: 2017 február 10. 08:45

A környezeti mérések megerősítették, hogy nincs eltérés a háttérsugárzástól Franciaországban és Magyarországon sem. A francia erőmű, amelyben csütörtökön robbanás volt, nagyon hasonló a paksi atomerőműhöz.

a teljes hír


Megalakult az MKIK magyar-orosz tagozat Paks szekciója
dátum: 2017 február 02. 15:30

Mintegy ötven magyar vállalat megalapította csütörtökön a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar-orosz tagozatán belül a Paks szekciót Budapesten.

a teljes hír


Hírlevél feliratkozás

Nem szeretne lemaradni az atomerőmű építésben rejlő üzleti lehetőségekről?
Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen naprakész!
felhasználási feltételeket elfogadom.
Impresszum
Company Hype Kft.
 
Cég központ
2161 Csomád,
Cseresznyés u. 1/A.
Elérhetőségek
+36-1/488-2137
info@atombusiness.hu